Pese vettä säästäen ja vähennä vaatehävikkiä

Pese vettä säästäen - Street-vinkkejä

Tarjoamme myös useita arkivinkkejä – ideoita siitä, miten voit tehdä arjestasi kylpyhuoneessa hieman paremman ja etenkin hauskemman. Annamme esimerkiksi vinkkejä siitä, miten voit pestä vettä säästävästi ja vähentää vaatehävikkiä ja tarjoamme parhaan reseptin ekologisen avokadokasvonaamion tekemiseen.

Pese vettä säästäen ja vähennä vaatehävikkiä!

Me Norolla sovellamme organisaatiossamme vankkaa ympäristöpolitiikkaa, jossa otamme jo tuoteideasta alkaen huomioon jokaisen kemiallisen komponentin ja valitsemme mahdollisimman tehokkaat kuljetusreitit luodaksemme sinulle ympäristöystävällisen kylpyhuonekalusteen. Lue täältä lisää siitä, miten työskentelemme ympäristökysymysten parissa.

Vinkki!

Miten voit ottaa ympäristön huomioon arjessasi ja säästää samalla aikaa ja rahaa? Ohessa muutama yksinkertainen vinkki koskien sitä, miten peset ympäristöystävällisesti.

Käytä pyykkipussia

Huolehdi vaatteistasi ja vähennä vaatehävikkiä. Pesukone kuluttaa vaatteita. Pienemmät vaatekappaleet kuten sukkahousut, alusvaatteet, rintaliivit jne. sotkeutuvat helposti tai juuttuvat pesukoneen rumpuun tai viemärin poistoaukkoon. Laita ne pyykkipussiin erottaaksesi ne isommista vaatteista. Silloin säästät myös aikaa tyhjentäessäsi koneen.

Valmistele vaatteet ennen pesua

Toinen tapa suojata vaatteita kulumiselta on kääntää ne nurinpäin. Farkut ovat erityisen herkät ja haalenevat helposti ja menettävät muotonsa. Niitä ei oikeastaan pitäisi pestä useammin kuin kerran neljännesvuodessa ja kun peset ne, käännä ne nurinpäin. Sulje napit ja vetoketjut ja kiinnitä vaatteet, joissa on tarranauha. Muista tyhjentää taskut!

Pese alhaisessa lämpötilassa ja täytä kone

Lajittele vaatteet värin mukaan ja sen mukaan, mitä lämpötilaa vaate kestää riippuen siitä, onko kyseessä puuvilla-, villa- vai silkkivaate. Pesemällä alhaisemmissa lämpötiloissa peset ympäristöystävällisemmin ja säästät samalla vaatteita. Täytä myös kone mahdollisimman täyteen vähentääksesi vesimäärää vaatekappaletta ja pesukertaa kohti. Jos sinulla on yksittäisiä 30 asteessa pestäviä vaatteita, laita ne koneeseen yhdessä 40 ja 60 asteessa pestävien vaatteiden kanssa ja pese kaikki 30 asteessa, niin täytät koko koneen.

Pestyt vaatteet

Lajittele vaatteet värin mukaan ja sen mukaan, mitä lämpötilaa vaate kestää riippuen siitä, onko kyseessä puuvilla-, villa- vai silkkivaate.

Pesuaine ja huuhteluaine

Käytä mieluiten joutsenmerkittyä ympäristöystävällistä pesuainetta, äläkä yliannostele sitä. Pesuainetta annostelee helposti enemmän kuin todella tarvitaan. Se ei ole hyväksi ympäristölle. Jos pesuainetta on liikaa, se ei myöskään huuhtoudu vaatteista, vaan jää niihin kiinni. Annostele sen mukaan, miten pehmeää/kovaa vesi on omassa asunnossasi. Lue ohjeet pakkauksen takaosasta.

Älä käytä huuhteluainetta! Se on käytännössä tarpeetonta ja tuhoaa materiaaleja kuten goretexiä ja elastaania ja tekee myös joistakin tekstiileistä nukkaisia. Synteettiset materiaalit saattavat sen sijaan menettää staattisuutta huuhteluaineen käyttämisen jälkeen.

Hyvä neuvo: Jos olet unohtanut ostaa pesuainetta, voit käyttää Fairy-tiskiainetta. Se ei kuluta vaatetta, on ympäristöystävällisempi ja halvempi. Yksi ruokalusikallinen riittää!

Ilmakuivaa rumpukuivauksen sijaan

Onko kylpyhuoneessasi tilaa kuivaustelineelle? Ehkä suihkussa on tilaa kuivaustelineelle tai ehkä voit vetää pyykkinarun ammeen yläpuolelle? Kuivata vaatteet mieluummin ilmakuivauksella kuin rumpukuivaamalla vähentääksesi kustannuksia. Säästät sähkölaskuissa useita satoja euroja vuodessa. Tiesitkö, että kuivausrumpu kuluttaa neljä kertaa enemmän sähköä kuin pesukone? Lisäksi vaatteet kuluvat nopeammin.

Pesuaine ja huuhteluaine

NORO kylpyhuonekalusteet. Ideoita kylpyhuoneeseesi

Onko kylpyhuoneessasi tilaa kuivaustelineelle? Ehkä suihkussa on tilaa kuivaustelineelle tai ehkä voit vetää pyykkinarun ammeen yläpuolelle? Kuivata vaatteet mieluummin ilmakuivauksella kuin rumpukuivaamalla vähentääksesi kustannuksia.

Haluamme jakaa arkivinkkejämme ja -ideoitamme siitä, miten arkesi ja aikasi kylpyhuoneessa voi olla parempi ja etenkin hieman hauskempi. SINULLE, joka olet urbaani ja ympäristötietoinen.

Noro Old England med Noro Sand golvblandare för badkar
Ammehana

NORO Sand

Tyylikkäitä hanoja Norolta. Hanat ja kattosuihkut tuovat loistoa kylpyhuoneeseesi ja viimeistelevät sisustuksen.

Arkivinkkejä kylpyhuoneeseen

Tarjoamme myös useita arkivinkkejä – ideoita siitä, miten voit tehdä arjestasi kylpyhuoneessa hieman paremman ja etenkin hauskemman. Arkivinkkejä kylpyhuoneeseen.